Glasbewassing

Crystal clear
Glasbewassing is specialistisch werk en wordt bij Van Vliet Facility Services dan ook uitgevoerd door specialisten, die oog voor detail hebben. Net als bij schoonmaakwerkzaamheden is de kennis van materialen en de keuze van de juiste materialen en producten essentieel bij het leveren van een schoon en streep loos resultaat. Van Vliet F.S. gebruikt standaard voor glasbewassing gedemineraliseerd water en biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen.

Zowel binnen- als buitenbewassing wordt door Van Vliet FS verzorgd, waarbij diverse uitvoeringsmethodes worden toegepast, zoals; reguliere glasbewassing binnen en buiten, het Tuckerpoolsysteem, hoogwerkers en het rail/ gondelsysteem.

Reguliere glasbewassing
Deze methodiek is in de laatste jaren door het invoeren van ARBO regelgeving beperkt. Zo kan er maar tot een maximale hoogte gewerkt worden van 10 meter. Voor glasbewassing aan de binnenzijde van een gebouw of complex is dit nog een product wat vaak ingezet zal worden.

Tuckerpole systeem
is een product dat in handen van een ervaren glazenwasser een kosten efficiënte oplossing kan zijn. Waar vroeger een hoogwerker nodig was, kunnen onze glazenwasser tot 20 meter hoog grond gebonden werken.

Het Tuckerpole systeem, is een uit Amerika afkomstig systeem waarbij gebruikgemaakt wordt van osmosewater, oftewel gedemineraliseerd water. Door het demineraliseren van water worden alle mineralen/zouten opgelost. Deze mineralen veroorzaken strepen die te vaak zichtbaar zijn na de glasbewassing.

Rail / Gondel systeem
Bij het glazenwassen is het Rail / Gondel systeem gelijk opgekomen met de opkomst van hoogbouw. Hoge gebouwen zijn tegenwoordig vaak uitgerust met een rail/ gondelsysteem dat vast zit aan het dak van een gebouw en het mogelijk maakt de glasbewassing op 35 meter en hoger uit te voeren. Om het dak van het gebouw is een bevestigingsrail gemonteerd of er staat een kraan op het dak, hieraan hangt een gondel die zich langzaam kan laten zakken langs het gebouw. Deze installatie zit vast aan het gebouw. De specialisten van Van Vliet Facility Services zijn ook bekwaam in dit systeem van bewassing.

Hoogwerkers
Hoogwerkers worden ingezet bij de glasbewassing van middelhoge gebouwen. Hoogwerkers zijn in verschillende uitvoeringen gaan tot ongeveer 35 meter hoogte. Dit systeem wordt veelal in combinatie met het Tuckerpole systeem gebruikt.